ep dinero 20190103104501
Europa Press

El Govern concedirà un préstec d'uns 15.000 milions d'euros, entorn de l'1,1% o l’1,2% del Producte Interior Brut (PIB), a la Seguretat Social per fer front al pagament de les pensions aquest any, segons han confirmat fonts del Ministeri de Treball, Migracions i Seguretat Social.

Concretament, el departament que representa Magdalena Valerio ha confirmat que el préstec coincidirà amb el dèficit assignat per al sistema de Seguretat Social. A més, el Govern estima que podria comptar amb una dècima addicional procedent del superàvit que s'espera que registrin el Servei Públic d'Ocupació Estatal (SEPE) i del Fogasa.

El 2018, el préstec de l'Estat a la Seguretat Social va ser de 13.830 milions d'euros

A l'espera que es confirmi al llarg d'aquest dilluns l'aportació final que es realitzarà als comptes de la Seguretat Social, inclosa al projecte de Pressupostos Generals de l'Estat (PGE) per a aquest any, aquesta aportació estaria en línia amb la xifra que es va concedir al sistema durant l'exercici passat.

En concret, el 2018, el préstec de l'Estat a la Seguretat Social va ser de 13.830 milions d'euros, dels quals el Govern va disposar 7.500 milions el juliol i 6.330 milions el desembre per fer front a la paga extraordinària.

A hores d'ara, el Fons de Reserva compta amb poc més de 5.043 milions d'euros després de l'última disposició de 3.000 milions realitzada pel Govern per fer front al pagament de la paga ordinària i extraordinària del mes de desembre. Aquesta xifra queda lluny dels 66.815 milions amb els quals va arribar a comptar l’anomenada 'guardiola de les pensions' el 2011.

Noticias relacionadas

contador