gobierno agentes sociales erte portada
Ministerio de Trabajo

El Govern ha acordat amb els agents socials estendre els Expedients de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTO) fins al 31 de gener de 2021 dividint-los en tres modalitats, en funció del sector i del nivell d'afectació de la pandèmia. A més, es manté el cobrament del 70% i la prohibició d'acomiadar durant sis mesos.

"Aquest acord contempla, salva i defensa totes les empreses i a tots els treballadors del nostre país. Ha valgut la pena arribar fins al final", ha assenyalat la ministra de Treball, Yolanda Díaz, a la roda de premsa posterior al Consell de Ministres celebrat aquest dimarts en el qual, després d'una negociació fins a última hora amb sindicats i patronal, s'ha aprovat la pròrroga dels ERTO abans que complissin el seu termini aquest pròxim dimecres 30 de setembre.

"Als agents socials els donem les gràcies, demostren que només amb diàleg i construint som capaços de salvar el nostre país", ha dit Díaz, explicant que a partir d'ara els ERTO es dividiran en tres noves modalitats. Una d'elles és l'ERTO per impediment del desenvolupament de l'activitat, que afectaria, per exemple, l'oci nocturn. Un altre seria l'ERTO per limitacions d'algun tipus en la facturació, i el tercer seria l'ERTO dirigit a activitats especialment afectades en temps de pandèmia.

A més, com ha detallat la ministra, es mantindrà el compromís de manteniment de l'ocupació durant almenys sis mesos i la prohibició de l'acomiadament per causes relacionades amb la Covid-19. Els treballadors en ERTO continuaran cobrant el 70% de la base reguladora i no descendirà al 50% transcorreguts 180 dies de la prestació, com correspondria segons la legislació actual.

Quant a l'anomenat 'comptador a zero', continua la condició que trobar-se en la situació excepcional de ERTO no afecta a la prestació per desocupació acumulada per les persones treballadores. Aquest comptador passa a 196 dies i s'estén fins a 1 gener de 2021.

Els treballadors fixos discontinus comptaran amb una prestació que cobrirà els treballs periòdics, en dates certes, fins al 31 de gener, i s'estableixen compensacions per a persones amb prestació extraordinària per desocupació en relacions laborals a temps parcial.

Noticias relacionadas

contador