prestacion-contributiva-paro-subsidio-por-desempleo

El Govern ha aprovat una prestació per desocupació d'uns 440 euros per a aquells treballadors temporals el contracte dels quals s'hagi extingit després de la declaració de l'estat d'alarma i que no comptaven amb cotitzacions suficients per poder accedir a la prestació d'atur. A més, les treballadores de la llar donades d'alta que hagin estat acomiadades o que no puguin treballar també podran percebre un subsidi.

En concret, el subsidi excepcional consisteix en el 80% de l'Indicador Múltiple Públic de Renda d'Efectes Múltiples (IPREM) i té en principi la durada d'un mes, encara que pot ser ampliable si així es decideix, segons ha explicat aquest dimarts el vicepresident segon i ministre de Drets Socials, Pablo Iglesias, durant la roda de premsa posterior al Consell de Ministres.

Per poder-hi accedir, a més de tractar-se d'un contracte temporal, aquest ha d'haver tingut una durada d'almenys dos mesos. Cal tenir en compte que aquest subsidi de desocupació excepcional serà incompatible amb la percepció de qualsevol renda mínima, renda d'inclusió, salari social o ajudes anàlogues concedides per qualsevol Administració Pública, així com amb qualsevol dels subsidis d'atur existents.

TREBALLADORES DE LA LLAR

El Govern també ha aprovat un subsidi per a les treballadores de la llar donades d'alta que hagin estat acomiadades o que no puguin treballar a causa de les limitacions que impliquen l'estat d'alarma decretat. Tindrà una quantitat del 70% de la base de cotització.

En aquest cas, està adreçat a aquelles professionals que hagin deixat de prestar serveis a un o més domicilis, totalment o parcialment, per reduir el risc de contagi per la pandèmia, així com a aquelles que hagin estat acomiadades a conseqüència de la crisi.

Per poder accedir a aquest subsidi, caldrà presentar la declaració signada per la persona ocupadora, la carta d'acomiadament, o la baixa del Sistema de Treballadors de la Llar del Règim General de la Seguretat Social.

Noticias relacionadas

contador