coronavirus-merkel-appelle-les-allemands-a-la-discipline-et-la-patience

El producte interior brut (PIB) d'Alemanya, la primera economia d'Europa, sofrirà al 2020 una contracció del 6,3%, la major des de finals de la II Guerra Mundial, a conseqüència de la pandèmia de Covid-19, superant l'impacte de la crisi financera, i que arrossegarà també a la recessió l'economia mundial, amb una caiguda del PIB global del 2,8% enguany, segons les projeccions publicades pel Ministeri d'Economia i Energia.

"Els efectes de la pandèmia de coronavirus portaran a la recessió la nostra economia després de 10 anys de creixement", ha assenyalat el ministre alemany d'Economia, Peter Altmaier, durant la presentació del nou quadre macro del Govern d'Alemanya, que ha tingut en compte per elaborar les seves projeccions les mesures implementades per limitar els contactes socials en espais públics des de mitjan març, per la qual cosa ha advertit que "la caiguda més forta de l'economia es registrarà durant el segon trimestre de l'any", després del que l'activitat econòmica començarà a repuntar.

D'aquesta manera, les previsions del Govern alemany anticipen una contracció del PIB del 6,3% al 2020 per a recuperar parcialment l'activitat perduda en 2021, quan l'economia creixerà un 5,2%. Per part seva, Berlín preveu que l'economia mundial registrarà enguany una caiguda del 2,8% i rebotarà amb força al 2021, quan el PIB global creixerà un 5,7%.

"Per pal·liar al màxim les conseqüències econòmiques de la pandèmia, hem establert un escut protector sense precedents de més d'1 bilió d'euros, amb l'objectiu de preservar l'essència de la nostra economia", ha destacat Altmaier, subratllant que, d'altra banda, "caldrà acceptar significatius ajustos en l'evolució econòmica de l'exercici".

"Hem de desenvolupar la nostra estratègia protectora amb intel·ligència. No hem d'afanyar-nos i assumir el risc d'un rebrot de les infeccions perquè només si reprenem la vida econòmica i social amb un sentit de proporcionalitat podrem començar una lenta recuperació durant la segona meitat de l'any", ha advertit.

Els nous pronòstics de Govern alemany apunten a una baixada de les exportacions del 11,6% al 2020, per a créixer un any després un 7,6%, mentre que les importacions cauran un 8,2% en 2020 i rebotaran un 6,5% en 2021.

D'aquesta manera, la crisi es traduirà en un increment de l'atur, que arribarà a una mitjana del 5,8% al 2020, amb la destrucció d'uns 370.000 ocupacions aquest any, principalment en sectors com l'hostaleria, el comerç i els serveis. En aquest sentit, el Govern alemany ha assenyalat que l'increment "sense precedents" de l'ocupació a temps parcial al març i abril ha evitat molts acomiadaments.

Noticias relacionadas

contador