ep el portavoz del fmi gerry rice
Greg Beadle/World Economic Forum / DPA - Archivo

Continuen arribant les repercussions positives al fons de recuperació aprovat pels líders europeus a principis de setmana. L'FMI creu que els 750.000 milions seran un factor important per a impulsar la recuperació "més forta" de l'economia espanyola i del conjunt d'Europa.

"Veiem l'acord sobre el pla de la UE com un factor important per a una recuperació més forta a Espanya i al conjunt d'Europa, ho veiem com una cosa molt positiva", ha apuntat en roda de premsa el cap del Departament de Comunicació del FMI, Gerry Rice.

"Per a països com Espanya, particularment afectats per la pandèmia, aquest paquet serà una important contribució per a ajudar a impulsar la recuperació de l'economia i la transició del país a mitjà i llarg termini cap a una economia més inclusiva i resilient", ha afegit el portaveu de la institució.

Així mateix, va recordar que la directora gerent de l'FMI, Kristalina Georgieva, ja havia aplaudit fa uns dies la determinació dels líders europeus d'arribar a un acord sobre aquest paquet de recuperació dotat amb 750.000 milions d'euros.

D'altra banda, el representant de l'FMI ha reconegut que l'aparició de rebrots localitzats de la malaltia o una segona onada de contagis "són riscos de cara al futur, no només a Espanya" i fan més incertes les perspectives econòmiques.

En aquest sentit, va recordar que les últimes previsions de creixement per a Espanya, publicades al juny i que apunten a una caiguda del PIB del 12,8% en 2020 i una recuperació del 6,3% al 2021, ja tenien en compte la possibilitat de rebrots localitzats, així com la possibilitat de potencials noves limitacions en activitats de contacte intensiu, encara que va apuntar que l'entitat actualitzarà les seves previsions per a Espanya a l'octubre.

contador