le-fmi-souligne-la-necessite-d-aider-les-pays-emergents

El Fons Monetari Internacional (FMI) ha expressat la seva "gran satisfacció" per les mesures de suport a les rendes dels ciutadans més vulnerables, qualificant d'"essencial" l'aprovació a Espanya de l'ingrés mínim vital, que representa una contribució important per millorar la protecció social al país, mentre que ha expressat la importància que futurs canvis de la legislació laboral al país no desfacin els assoliments de reformes prèvies.

"Les mesures enèrgiques per contribuir als ingressos són rebudes amb gran satisfacció per l'FMI", ha assenyalat en roda de premsa el portaveu de la institució Gerry Rice, i ha subratllat que un suport suficient per a les llars vulnerables "és essencial".

En aquest sentit, el funcionari de l'FMI ha apuntat que, quan hagi passat la crisi, serà necessari fer una anàlisi detallada dels nivells de suport per emmarcar-los en un pla pressupostari a mitjà termini. "L'adopció d'un ingrés mínim vital és una contribució important per potenciar la protecció social a Espanya, especialment en les circumstàncies actuals.", ha afegit.

EN CONTRA DE DEROGAR LA REFORMA LABORAL

D'altra banda, el portaveu del FMI ha expressat la importància que qualsevol reforma futura del mercat laboral a Espanya aprofiti els assoliments obtinguts mitjançant els canvis introduïts en el passat amb la finalitat de continuar corregint les ineficiències estructurals que agreugen les desigualtats.

Rice ha defensat que les reformes anteriors del mercat laboral espanyol han sustentat una recuperació generadora d'ocupació després de la crisi financera mundial, i que això ha conferit més flexibilitat i competitivitat a l'economia del país, ajudant a reduir la desocupació.

D'aquesta manera, el portaveu del FMI ha considerat essencial que, quan s'hagi superat la crisi de la Covid-19, les institucions del mercat conservin la flexibilitat suficient i continuïn tenint en compte les necessitats especifiques de les empreses. "Qualsevol reforma futura ha d'aprofitar els assoliments previs, i ha de continuar corregint les deficiències estructurals del mercat laboral que agreugen les desigualtats i frenen la productivitat", ha afirmat.

En aquest sentit, ha apuntat la necessitat de fer més incloent el mercat laboral, la qual cosa exigeix reduir la precarietat dels contractes laborals, així com que les polítiques actives d'ocupació potenciïn l'adquisició de noves aptituds, subratllant la importància del diàleg social per dur a bon port les reformes.

Noticias relacionadas

contador