ep monedas moneda billete billetes euro euros capital efectivo metalico
Monedas, moneda, billete. Billetes, euro , euros, capital, efectivo, metálico

MADRID, 15 (EUROPA PRESS)

El deute del conjunt de les administracions públiques va batre un nou rècord el primer trimestre de l'any, amb un augment de 21.767 milions d'euros enfront del trimestre anterior, fins a situar-se en 1,12 bilions d'euros, la qual cosa representa el 100,4% del PIB. En taxa interanual, va repuntar un 2,9%.

El Ministeri d'Economia indica que el deute en percentatge del PIB és 0,8 punts percentuals inferior a la del primer trimestre de l'any passat i assegura que el nivell aconseguit pel deute públic es deu, entre altres coses, al diferent calendari d'emissions i amortitzacions.

Malgrat aquest nou repunt, el departament de Luis de Guindos assegura que "al marge de les oscil·lacions puntuals", al final de l'exercici es complirà l'objectiu per al conjunt de l'any, situat en el 98,8% del PIB.

Del total de l'endeutament públic entre gener i març, 987.846 milions d'euros estan en mans de l'Administració Central, la qual cosa suposa un increment de el 1,9% respecte al trimestre anterior; mentre que les comunitats autònomes van elevar el seu deute un 0,8%, fins als 279.264 milions. Els ajuntaments, en canvi, van reduir el seu deute un 1,6%, fins als 31.567 milions.

contador