ep archivo - fachada del edificio del banco de espana situada en la confluencia del paseo del prado
Eduardo Parra - Europa Press - Archivo

El deute de les administracions públiques va baixar per segona vegada des de començament del 2022 a l'octubre, i va caure un 0,4% respecte al setembre. Així, el total que deu el conjunt de l'Administració pública és de 1.497 bilions d'euros, uns 6.645 milions menys que fa un mes, segons dades del Banc d'Espanya.

La taxa de creixement d'aquesta magnitud és del 5,3% en termes interanuals. Cal recordar que al setembre va assolir el seu màxim històric de 1,503 bilions d'euros, encara que es va moderar el pes al PIB fins al 116%.

Tot i aquesta reducció en el pes al PIB, encara supera l'objectiu del Govern espanyol per a l'actual exercici (115,6%), d'acord amb el que estableix el Pla d'Estabilitat remès a Brussel·les la primavera passada i amb el pla pressupostari de l'Executiu de coalició.

El saldo del deute de l'Estat es va elevar fins als 1.322 milions d'euros, amb un increment interanual del 7% mentre que per a les altres unitats de l'Administració Central el saldo va ser de 46 milions d'euros, un 16,7% menys que fa un any. Per la seva banda, el saldo de deute de les administracions de Seguretat Social es va situar en 99 milions, un 8,4% més que el 2021. Alhora, el deute de les comunitats autònomes va repuntar fins als 316 milions d'euros a l'octubre, un 1,5% més, mentre que el de les Corporacions Locals va caure fins als 22 milions, un 1,8% menys.

D'altra banda, la consolidació en el conjunt de les administracions públiques, és a dir, el deute en poder dels diferents subsectors que componen aquest sector, va augmentar un 4,7% respecte a l'any anterior, fins als 308 milions d'euros.

Noticias relacionadas

contador