deficit-de-5-milliards-d-euros-en-janvier-pour-les-comptes-courants

El dèficit públic pot arribar a situar-se en una forquilla compresa, aproximadament, entre el 7% i l'11% del PIB, mentre que la taxa d'atur enguany es situaria entre el 18,3% i un 21,7%, segons les estimacions realitzades pel Banc d'Espanya publicades aquest dilluns.

Per part seva, el deute públic se situaria enguany en nivells compresos entre el 110% i més del 120% del PIB, aproximadament, respecte al 95,5% de finals de 2019, com detalla l'organisme al seu Butlletí Econòmic sobre els escenaris macroeconòmics de referència per a l'economia espanyols després del Covid-19.

Pel que fa al dèficit, el Banc d'Espanya considera que els diferents escenaris contemplats mostren que el cost pressupostari de l'episodi recessiu causat pel Covid-19 "serà molt elevat", com a conseqüència tant de les mesures adoptades com, sobretot, de l'actuació dels estabilitzadors automàtics.

Respecte a la desocupació a Espanya, consideren que el repunt de l'activitat econòmica es traduirà en una reversió parcial del descens de la desocupació al 2021, que, no obstant això, encara es mantindria en nivells notablement superiors als pronòstics d'abans de la irrupció de la crisi sanitària.

Noticias relacionadas

contador