ep exportaciones agroalimentarias archivo
JLBORT - Archivo

El dèficit comercial va aconseguir els 9.616 milions d'euros fins al mes d'agost. Això suposa un descens del 54,6% respecte al mateix període de l'any anterior, segons les dades publicades avui pel Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme.

Aquesta caiguda es deu al descens tant de l'exportacions, que baixen un 14% durant els vuit primers mesos de l'any per l'impacte de la Covid-19 en l'economia, fins als 165.151 milions; com de les importacions, que amb 174.767 milions, es redueixen un 18,1% en el mateix període.

A més, la taxa de cobertura (quocient entre exportacions i importacions) es va situar en el 94,5%, per sobre del 90,1% de gener-agost de 2019, en base a dades provisionals.

La secretària d'Estat de Comerç, Xiana Méndez, ha destacat que el context internacional i "complex" i l'impacte de la pandèmia es continua reflectint en algunes regions i sectors. Així i tot, subratlla que es continua reduint el dèficit comercial i s'aprecien "indicis esperançadors" en l'exportació.

Per sectors, l'alimentació manté el seu "bon comportament" i el sector automòbil acumula ja tres mesos "de creixement", ressalta Méndez, que afegeix que, per destins, el principal mercat per a Espanya, la zona euro, pràcticament han recuperat el seu nivell de fa un any i continuen creixent les exportacions a un mercat amb enorme potencial, com és la Xina.

Noticias relacionadas

contador