ep imagen de archivo de la secretaria de estado de comercio xiana mendez
ÓSCAR J. BARROSO/EUROPA PRESS - Archivo

El dèficit comercial va ser de 7.573 milions d'euros fins al mes de juny, la qual cosa comporta una baixada del 48,5% en relació amb el mateix període de l'any anterior, segons les dades publicades aquest divendres pel Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme.

Aquest enfonsament és resultat del descens tant de les exportacions, que cauen un 15,8% durant la primera meitat de l'any per l'impacte de la Covid-19 en l'economia, fins als 124.101 milions; com de les importacions, que amb 131.675 milions, disminueixen un 18,8% en aquest mateix període.

La causa de la regressió dels fluxos comercials durant el primer semestre de l'any és la incidència de la pandèmia a nivell mundial, segons ha informat la secretària d'Estat de Comerç, Xiana Méndez.

En afectar aquesta situació en menys mesura les exportacions que les importacions, es redueix el dèficit comercial, "posant de manifest que les empreses espanyoles estan en bones condicions per aprofitar la recuperació del comerç internacional a mesura que vagi produint-se", ha destacat Méndez.

La taxa de cobertura (quocient entre exportacions i importacions) es va situar a tancament de juny en el 94,2%, per sobre del 90,9% del primer semestre de 2019.

Noticias relacionadas

contador