ep comision de hacienda
CONGRESO

La Comissió d'Hisenda del Congrés ha validat aquest dijous els projectes de llei de l'Impost sobre Determinats Serveis Digitals ('taxa Google') i de l'Impost sobre les Transaccions Financeres ('taxa Tobin'), que s'envien ara al Senat per prosseguir la seva tramitació parlamentària. Això sí, amb certs canvis, contemplant autoliquidacions mensuals i la seva entrada en vigor al cap de tres mesos de publicar-se al BOE, de manera que previsiblement veuran la llum al gener de 2021.

En concret, la Comissió d'Hisenda ha ratificat les ponències i ha aprovat amb competència legislativa plena els projectes de llei dels dos nous impostos, per la qual cosa els textos no hauran de ser ratificats en una sessió plenària i passaran directament al Senat per continuar amb la seva tramitació.

La denominada 'taxa Google' ha rebut 19 vots a favor, 14 vots en contra i 3 abstencions, i s'hi ha inclòs una esmena transaccional, mentre que la 'taxa Tobin' ha obtingut més suport, amb 21 vots a favor, 14 en contra i una abstenció, amb dues esmenes transaccionals introduïdes.

contador