ep comercio electronico
COMERCIO ELECTRÓNICO

La facturació del comerç electrònic durant el primer trimestre de l'any ha augmentat un 32,8% a Espanya, fins a arribar als 8.974 milions d'euros, segons les últimes dades publicades aquest divendres per la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC).

Els sectors d'activitat amb majors ingressos han estat les agències de viatges i operadors turístics, amb el 14,9% de la facturació total, seguit del transport aeri, amb el 10,8%, i les peces de vestir, amb el 6,1%. Per darrere se situen els jocs d'atzar i apostes (4,2%), espectacles artístics, esportius i recreatius (3,9%), transport terrestre de viatgers (3,8%), màrqueting directe (3%), administració pública, impostos i Seguretat Social (2,2%) i electrodomèstics, imatge i so (2,1%).

Pel que fa al nombre de transaccions, durant el primer trimestre s'han registrat més de 156 milions, el 35,9% més. Els jocs d'atzar i apostes lideren el rànquing per compravendes (7,1%), per davant dels transports terrestre (6,9%) i els discos, llibres, diaris i premsa (5,8%).

Els webs de comerç electrònic a Espanya s'han emportat el 52,7% dels ingressos durant aquest període

Per segmentació geogràfica, les webs de comerç electrònic a Espanya s'han portat el 52,7% dels ingressos durant aquest període. El 47,3% restant es correspon a compres amb origen a Espanya fetes a portals de comerç electrònic a l'exterior.

El saldo net exterior, és a dir, la diferència entre el que es compra des de l'estranger a llocs webs espanyols i el que es compra des d'Espanya a l'estranger, dona un dèficit de 2.651 milions d'euros.

Per nombre de transaccions, el 41,7% de les compravendes es registren en webs espanyoles i el 58,3%, en portals de l'estranger.

EL 93% DE LES COMPRES FORA D'ESPANYA SÓN A LA UE

El volum de negoci de les transaccions amb origen a Espanya i dirigides cap a l'exterior ha estat de 4.244 milions d'euros, el 40,8% més que durant el primer trimestre de l'any anterior. El 93% de les compres des d'Espanya cap a l'exterior es dirigeixen a la Unió Europea.

Les branques d'activitat amb més volum de negoci des d'Espanya cap a l'exterior són el transport aeri (un 13,1%), les peces de vestir (7,4%) i els jocs d'atzar i apostes (un 6,2%).

El sector turístic acapara el 73,8% de les compres que des de l'estranger es fan en webs de comerç electrònic espanyoles

Per la seva banda, les vendes des de webs espanyoles cap a l'exterior s'han situat en una facturació de 1.594 milions d'euros, un 43,8% més que durant el primer trimestre de l'any anterior. El 73,1% de les compres des de l'exterior prové de la Unió Europea.

Així mateix, les àrees d'activitat relacionades amb el sector turístic, que agrupa les agències de viatges, transport aeri, transport terrestre, lloguer d'automòbils i els hotels, acaparen el 73,8% de les compres que des de l'estranger es fan en webs de comerç electrònic espanyoles.

Els ingressos de comerç electrònic dins d'Espanya, compres fetes a Espanya a webs espanyoles, han augmentat un 19% interanual fins als 3.136 milions d'euros. El sector turístic suposa el 29,5% de la facturació dins d'Espanya, seguit dels espectacles artístics, esportius i recreatius (8,5%) i les peces de vestir (5,7%).

Noticias relacionadas

contador