ep david solomonpresidente y consejero delegado de goldman sachs
Sandra Blaser/World Economic For / DPA - Archivo

Hi ha "una possibilitat molt, molt raonable que puguem tenir una recessió d'algun tipus" als EUA l'any que ve, ha assegurat el CEO de Goldman Sachs, David Solomon, que també espera que la caiguda del mercat borsari continuï el 2023.

El president i conseller delegat de Goldman Sachs creu que hi ha un 35% de possibilitat d'un "aterratge suau", en què la Reserva Federal dels EUA (Fed) pot frenar la inflació sense empènyer el país a la recessió. "Jo definiria un aterratge suau quan recuperem la inflació a prop del 4%, potser tinguem una taxa terminal del 5% i un creixement de l'1%".

Així ho ha expressat Solomon durant la seva intervenció a la Cimera del Consell de CEO organitzada per The Wall Street Journal.

Com ha explicat, "el mercat està assumint que arribarem a la taxa terminal en algun moment aviat i que la Fed tornarà a baixar els tipus. Si observa la majoria dels cicles d'ajust, històricament, després d'un període de temps, sí que en veu una reversió". "Però crec que encara som al principi, crec que és incert", ha afegit.

contador