ep archivo   banco de japon
BANCO DE JAPÓN - Archivo

Julius Baer creu que el Banc del Japó (BoJ) es mantindrà ferm en el seu immobilisme i que no tocarà tipus a la reunió d'aquest gener, les conclusions del qual es coneixeran demà dimarts.

"Les dades recents d'IPC recolzen la decisió del Banc del Japó de mantenir sense canvis la seva política monetària ultralaxa aquesta setmana", assenyala Magdalene Teo, cap d'investigació de Renda Fixa a Àsia de Julius Baer. "Això ha impulsat el mercat de valors japonès, ja que el ien feble també recolza el carry trade".

Julius Baer creu que el Banc del Japó no tocarà els tipus fins al proper gran moment de dades, que serà després de les negociacions salarials de la primavera del 2024 al març.

"Com hem esmentat anteriorment, l'obstacle per repatriar diners japonesos des dels EUA segueix sent alt a causa de la bretxa en les taxes d'interès entre el Japó i els EUA, i el fre recent en la inflació", apunta l'experta.

El BoJ actualitzarà les seves perspectives trimestrals a la reunió d'aquesta setmana. Els membres que són "dovish" (7) superen àmpliament els que són neutrals (1) i 'hawkish' (1).

"A causa del refredament de la inflació i del terratrèmol recent, també hi ha la possibilitat que el moment es retardés més enllà d'abril", indica Magdalene Teo.

Segons Bloomberg i la Comissió de Comerç de Futurs de Matèries Primes, la setmana del 16 de gener, els gestors d'actius, anticipant un canvi en la política, van canviar les seves posicions d'estar nets llargs en el ien a estar-hi nets curts novament.

Noticias relacionadas

contador