ep hospitalla santa creu i sant pau
Hospital de la Santa Creu i Sant Pau.D. G. PATRIMONI CULTURAL/ANNA BUSOM - Archivo

BARCELONA, 24 (EUROPA PRESS)

La XXII edició del saló immobiliari Barcelona Meeting Point ha guardonat a l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau i a la Salesforce Tower de Sant Francisco amb els premis a la millor transformació i innovació immobiliària, respectivament.

Els premis s'han lliurat aquest dimecres durant un sopar de gala celebrat al Paranimf de la Universitat de Barcelona (UB) i que dóna el tret de sortida al saló, que transcorrerà del dijous al diumenge al recinte Montjuïc de Fira de Barcelona, ha informat el Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB) en un comunicat.

El saló, després de cinc anys sense atorgar els premis, ha reconegut a l'hospital la rehabilitació que ha dut a terme per sotmetre el conjunt de l'Art Nouveau del Sant Pau a un rigorós procés de restauració per recuperar el seu valor artístic i preservar el seu patrimoni.

El BMP ha sostingut que l'aplicació de criteris de sostenibilitat i eficiència energètica en la transformació del lloc històric "va marcar un precedent internacional i va crear un espai únic".

Ha considerat la rehabilitació com un exemple de com es pot abordar la renovació urbana i patrimonial d'una manera innovadora per convertir un espai històric en nou pol d'activitat de la ciutat.

Quant al gratacel Salesforce Tower, el BMP ha premiat la seva sostenibilitat, ja que supera en més d'un 20% les directrius de rendiment energètic del codi d'edificació ecològica de Sant Francisco i està en camí d'inscriure's al programa d'energia 100% renovable de SuperGreen - Sant Francisco.

El saló també ha destacat el sistema de reciclatge de la torre, que estalvia 26,5 milions de litres d'aigua dolça l'any, per ser el més gran en un edifici comercial de gran altura.

El director general de la Fundació Privada de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, Jordi Bachs, i el director general de Salesforce a Espanya, Enrique Polo de Lara, han estat els encarregats de rebre els guardons.

contador