ep archivo   el gobernador del banco de espana pablo hernandez de cos durante su intervencion en la
Eduardo Parra - Europa Press - Archivo

El Banc d'Espanya creu que el Banc Central Europeu (BCE) continuarà apujant els tipus d'interès fins a un nivell "incert". "Haurem de pujar els tipus fins a nivells que permetin que la inflació convergeixi cap al nostre objectiu del 2% a mitjà termini. I en aquest sentit no hem arribat al punt final", ha assenyalat el governador de l'organisme espanyol, Pablo Hernández de Cos.

"Atesa l'elevada incertesa existent sobre les perspectives de creixement i inflació, el nivell concret que poden haver d'assolir els tipus d'interès per ser compatibles amb aquest objectiu és incert, ja que dependrà completament de les dades i pot canviar amb el transcurs del temps", ha afegit.

El governat del Banc d'Espanya ha matisat que en les futures decisions tindran en compte les ja adoptades i el seu desfasament en la transmissió a l'activitat i a la inflació. "I, per descomptat, aquestes decisions estaran condicionades per les perspectives d'inflació, incloent-hi les perspectives econòmiques i, per tant, de la probabilitat de recessió més gran que observem actualment".

Ha destacat també que amb les pujades recents dels tipus d'interès "hem aconseguit avenços considerables en la retirada del to acomodatici de la política monetària", segons ha expressat en un discurs a la Convenció Anual 2022 de l'Associació de Mercats Financers (AMF).

Noticias relacionadas

contador