pablo hernandez cos banco espana apie santander

El governador del Banc d'Espanya, Pablo Hernández de Cos, creu que els Expedients de Regulació Temporal de l'Ocupació (ERTO) s'hauran de mantenir "durant un temps prolongat" i considera, a més, que "no cal tenir por" d'aquesta extensió.

No obstant això, l'organisme opina que ara "cal ser conscients" que els ERTO han d'estar "més focalitzats" i que la seva prolongació no pot ser per sectors, com s'està plantejant a les negociacions entre el Govern i els agents socials, sinó que el governador del Banc d'Espanya diu no estar "segur que hagi de ser només sectorial, sinó gairebé empresarial", ja que hi ha sectors, com el turístic, on et trobes amb hotels tancats i, al davant, hotels oberts i pràcticament plens.

Així ho ha explicat aquest dimecres durant la seva intervenció a la Junta Directiva de CEOE, en la qual ha afegit que el paper dels ERTO "no ha de ser l'únic", ja que la regulació laboral també té "altres mecanismes". Per part seva, el president de la CEOE, Antonio Garamendi, ha reclamat a l'Executiu dades "objectives" sobre el que estan costant els ERTO, ja que sospita que són "molt inferiors" als que s'estan oferint públicament. "Tenim dubtes seriosos que les dades dels ERTO siguin reals", ha dit.

MÉS ESTÍMULS

D'altra banda, Hernández de Cos també s'ha referit durant la seva intervenció a la situació econòmica actual, després de la presentació aquest dimecres de les previsions del Banc d'Espanya. En aquest sentit, ha assenyalat que la recuperació està "plena d'incertesa" per les condicions sanitàries, pels fenòmens estructurals i els canvis en els patrons de consum o en els processos productius, entre altres qüestions.

D'aquesta manera, ha destacat que recuperació serà "parcial", "fragil" i continua "depenent crucialment del manteniment dels estímuls". Respecte al paper del Banc Central Europeu (BCE), ha assenyalat que els seus analistes preveuen "que aquesta crisi tingui molta persistència", per la qual cosa des del Banc d'Espanya no descarten que l'organisme europeu hagi d'"afegir més estímuls en el futur".

Noticias relacionadas

contador