ep vivienda en alquiler
AY ALBACETE - Archivo

La por al coronavirus i l'auge del teletreball estan provocant un èxode urbà a Espanya. Aquest moviment poblacional s'està començant a notar en el preu del lloguer a les grans ciutats, que està començant a caure. Sobretot en capitals de província com Barcelona, Madrid, València o Palma.

Podria pensar-se que el descens en els preus del lloguer a aquestes ciutats es deu a una caiguda de la demanda a nivell nacional a conseqüència de la crisi de la Covid. No obstant això, el director d'Estudis de Pisos.com, Ferran Font, explica que "aquests ajustos no sempre van en la mateixa línia de la província a la qual pertanyen aquestes ciutats, la qual cosa podria indicar que la demanda s'està movent cap a altres localitzacions".

De fet, així ho demostra l'últim informe elaborat per Pisos.com, en el qual s'observa un increment de l'1,1% en taxa mensual i del 0,91% en taxa interanual en el preu del lloguer al conjunt d'Espanya durant el mes de juliol. En canvi, els arrendaments a Barcelona van caure un 10,5%, mentre que a Madrid van observar una rebaixa del 7,66% respecte al mateix mes de l'any passat.

Aquest canvi en la ubicació podria estar motivat per "la consolidació del teletreball, que permet que molts treballadors puguin exercir la seva jornada laboral des de qualsevol punt d'Espanya, sense haver de residir al mateix lloc on s'emplacen les oficines de la companyia", remarca Font.

Aquest expert també apunta dos factors que estan influint en el descens dels preus a les grans metròpolis. D'una banda, assenyala la transformació de pisos turístics en arrendament tradicional, a causa de la greu crisi que està sofrint el sector turístic. Per un altre, remarca que alguns propietaris estan traient "el seu actiu del circuit de la compravenda perquè el preu que poden obtenir en aquests moments està per sota de les seves expectatives".

LES GRANS CIUTATS CONTINUEN SENT LES MÉS CARES

Malgrat que les rendes estan disminuint a les grans ciutats, els pisos situats en aquestes zones encara continuen sent els més cars d'Espanya. Mentre que la renda mitjana nacional al juliol va ser de 986 euros, els inquilins de Madrid, la capital de província més cara, van haver de pagar una mitjana de 1.837 euros al mes. I Barcelona no queda gaire lluny d'aquesta quantitat, amb 1.750 euros al mes.

Noticias relacionadas

contador