ep david elizaga i dana dunne edreams
David Elizaga i Dana Dunne (eDreams)EUROPA PRESS

BARCELONA, 27 (EUROPA PRESS)

L'agència de viatges en línia eDreams Odigeo crearà 125 ocupacions per fer front al seu creixement que se sumaran a la seva plantilla de més de 1.700 professionals, i la majoria de les noves contractacions es produiran a Barcelona.

Així ho han explicat aquest dimarts en roda de premsa el conseller delegat d'eDreams Odigeo, Dana Dunne, i el director financer de l'agència, David Elizaga.

"Barcelona és una ciutat a la qual és molt fàcil atreure talent", ha destacat Dunne, que ha recordat que més de 1.200 empleats del grup estan situats a Barcelona.

I és que l'agència de viatges en línia té repartida la seva plantilla a la capital catalana en tres oficines diferents situades en la Zona Franca i els carrers de Bailén i Diputació.

eDreams Odigeo va registrar un benefici net de 10,5 milions d'euros en el seu últim exercici fiscal (abril de 2016-març de 2017), xifra un 16% inferior a la de l'any anterior, i l'estratègia anunciada el 2015 va propiciar el creixement en reserves i marge d'ingressos, d'un 9% (11,7 milions) i un 5%, respectivament.

A 31 de març, la ràtio d'apalancament net es va reduir a 2,66 vegades des de 3,43 vegades, després de completar l'octubre del 2016 el refinançament del seu deute, amb el pagament dels bons de 2018 i 2019 i amb l'emissió del bo per al 2021 per import de 435 milions; el seu deute financer net se situa en 290 milions d'euros al tancament de l'exercici.

De moment, eDreams descarta realitzar adquisicions i està present en 44 països: "No preveiem entrar en mercats nous, sinó llançar nous productes i serveis als països on ja estem cada vegada més adaptats als clients. Aquí és on veiem marge per créixer", ha destacat Elizaga.

I és que en l'últim exercici fiscal, eDreams Odigeo va llançar més de 1.000 productes, tres vegades més que en el mateix període de l'any anterior.

RESERVES A TRAVÉS DEL MÒBIL

Quant a les reserves de vols, van créixer un 10% en l'últim exercici i el marge sobre ingressos de la seva línia de negoci de vols es va elevar un 5%, fins a aconseguir els 384,2 milions d'euros.

Les reserves a través de canals mòbils van augmentar un 35% en l'exercici fiscal, la qual cosa suposa una mitjana del 30% de les reserves de vols en el quart trimestre de l'any: "Volem créixer en aquest canal com més millor, dependrà del client", ha dit Elizaga.

contador