MUNIC (ALEMANYA), 24 (EUROPA PRESS)

La confiança dels empresaris alemanys ha millorat lleugerament al febrer, segons reflecteix l'índex elaborat per l'Institut de Recerca Econòmica de Munic (Ifo), que ha pujat a 96,1 punts des dels 96 del mes anterior, sense que el brot de coronavirus a la Xina hagi afectat les expectatives empresarials.

"Encara que les empreses van valorar la seva situació actual una mica pitjor, són una mica menys pessimistes de cara als propers sis mesos", ha indicat Clemens Fuest, president de l'institut Ifo, per a qui l'economia alemanya "sembla no estar afectada" per l'evolució dels esdeveniments sobre el coronavirus.

De fet, l'avaluació de la conjuntura actual pels empresaris alemanys va empitjorar lleument, fins als 98,9 punts des dels 99,2 del mes anterior, la qual cosa implica la primera reculada després de tres pujades consecutives, mentre que les expectatives a sis mesos van millorar a 93,4 punts, respecte dels 92,9 de gener.

En aquest sentit, Fuest ha assenyalat que els resultats de l'enquesta de l'Ifo i la resta d'indicadors apunten cap a un creixement del 0,2% durant el primer trimestre de 2020, després que la 'locomotora europea' quedés varada durant els tres últims mesos de 2019.

Per sectors, els últims resultats de l'enquesta Ifo mostren la tercera millora consecutiva de la dada del sector manufacturer, a conseqüència d'unes expectatives "considerablement menys pessimistes", encara que l'avaluació de la conjuntura actual va ser pitjor.

Al sector serveis, les empreses es van mostrar una mica menys satisfetes amb la seva situació actual, i més escèptics pel que fa als pròxims mesos.

Per part seva, l'índex per a la construcció també va registrar un empitjorament com a resultat del major pessimisme de les expectatives de les empreses, malgrat que la valoració de la situació actual va millorar lleugerament.

contador