ep draghi renuncia pujar els tipus dinters i ofereix noves injeccionsliquidit
Draghi renúncia pujar els tipus d'interès i ofereix noves injeccions de liquiditEduardo Parra - Europa Press - Archivo

MADRID, 27 (EUROPA PRESS)

El Banc Central Europeu (BCE) compta amb prou instruments per complir el seu mandat i està disposat a adoptar les decisions de política monetària necessàries i proporcionades per fer-ho, segons ha assenyalat el president de l'entitat, Mario Draghi, qui ha obert la porta a mesures que contribueixin a mitigar els potencials efectes adversos dels tipus d'interès negatius.

"No ens falten instruments per complir el nostre mandat", ha assegurat el banquer italià durant la seva intervenció en una conferència a Frankfurt, en què ha reiterat que el BCE ajustarà l'orientació a llarg termini dels tipus d'interès en funció de les noves perspectives d'inflació.

En aquest sentit, Draghi ha expressat la disposició del BCE per actuar si les perspectives a mitjà termini continuen deteriorant-se de manera significativa, i ha afegit que, en aquest cas, l'entitat adoptarà totes les decisions de política monetària que siguin "necessàries i proporcionades" per assolir el seu objectiu.

D'altra banda, en relació a les dificultats que travessa el sector bancari, Draghi ha obert la porta a la possibilitat d'introduir mesures que contribueixin a preservar els efectes positius per a l'economia dels tipus negatius i mitigar els efectes secundaris.

"Si fos necessari, hem de reflexionar sobre les possibles mesures que poden preservar les implicacions favorables de les taxes negatives per a l'economia, i alhora mitigar els efectes secundaris, si n'hi ha", ha apuntat el banquer italià, que ha reiterat que la baixa rendibilitat dels bancs no és una conseqüència inevitable de les taxes negatives.

contador