ep la ministra de trabajo y economia social yolanda diaz 20201001131803
MINISTERIO DE TRABAJO Y ECONOMÍA SOCIAL

La ministra de Treball i Economia Social, Yolanda Díaz, ha assegurat aquest dijous que els Expedients de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTO) es continuaran prorrogant mentre ho necessitin empreses i treballadors.

Díaz, en declaracions a la Sexta recollides per Europa Press, ha assenyalat que "no tindria sentit mobilitzar tants recursos públics i deixar-los caure en el pitjor moment".

Per tant, ha assegurat que "sense cap dubte" i si és necessari, es prorrogaran els ERTO més enllà del 31 de gener de 2021 i ha recordat que la Comissió Tripartida examinarà diàriament com està funcionant l'esquema que s'acaba de posar en marxa.

La ministra ha destacat que el nou acord de ERTO no deixa cap sector "enrere", perquè si fos així, ha afegit, la CEOE no l'hauria signat.

"Totes les empreses saben que estan protegides amb ingents quantitats de recursos públics", ha subratllat Díaz, que ha assenyalat que la patronal tenia "dificultats internes" per a signar l'acord que "legítimament va defensar" a la taula de negociació.

D'altra banda, la ministra ha insistit en la necessitat de reformar la legislació laboral per combatre la precarietat, una "anomalia" que té el mercat espanyol i contra la qual han demanat que s'actuï des de l'FMI o el Banc d'Espanya.

"Ho farem, no perquè ho digui l'FMI, sinó perquè és un compromís imprescindible", ha dit la ministra, que ha advertit que si en l'acord dels ERTO "no s'hagués vorejat" la reforma laboral del PP i aquesta s'hagués aplicat, a Espanya s'haurien produït "acomiadaments massius, devaluacions salarials i pobresa a base de bé".

Noticias relacionadas

contador