• El motiu d'aquest canvi per part de Viñals, és tornar a Europa per raons familiars després de més de set anys a l'FMI
  • A finals de la tardor, començarà a exercir el seu càrrec a l'entitat britànica que cotitza a la borsa de Londres
José Viñáls

El Conseller Financer i Director del Departament de Mercats Monetaris i de Capital del Fons Monetari Internacional, José Viñals, ha notificat a la Directora General de l'FMI, Christine Lagarde, la seva intenció de tornar a Europa per raons familiars després de més de set anys a l'FMI. José Viñals assumirà el càrrec de President del Directori del Banc Standard Chartered a finals de la tardor d'aquest any.

Segons apunta l'FMI en un comunicat, la persona que s'encarregarà de substituir a Viñals serà Ratna Sahay, que ha estat nomenada directora en funcions durant un període transitori. El procés de recerca per identificar un nou successor de Viñals s'iniciarà de manera immediata, apunta l'organisme dirigit per Christine Lagarde.

A més, la Directora Gerent de l'FMI ha assenyalat sobre aquest salt a la City de l'exconseller financer i director del Departament de Mercats Monetaris i de Capital del Fons Monetari Internacional: "La decisió de seleccionar a José per ocupar aquest càrrec tan important és una mostra de l'altíssima estima que s'ha guanyat per la seva experiència, capacitats i coneixements en temes financers. Per part meva, he pogut apel·lar a la seva aguda intel·ligència, rigor analitic i la capacitat per arribar a l'essència de qüestions complexes".

També ha volgut reconéixer els mèrits de Viñals a la seva tasca a l'organisme: "Com a conseller financer i director del Departament de Mercats Monetaris i de Capital, José ha treballat de manera incansable per a què l'FMI sigui una institució vertaderament macrofinancera. Ha ampliat i profunditzat les anàlisis sobre una vasta gama de qüestions, com política monetària, política macroprudencial, banca internacional i sector financer. També ha contribuït de manera decisiva a promoure investigacions de vanguardia i elevar el perfil de l'FMI com a centre d'excel·lència en qüestions d'estabilitat financera", ha afegit Lagarde.

VIÑALS VA COMENÇAR LA SEVA ETAPA A L'FMI EL 2009 DESPRÉS DE LA SEVA CARRERA AL BANC D'ESPANYA

José Viñals es va incorporar a l'FMI el 2009, després d'una distingida carrera al Banc d'Espanya, institució de la qual va ser Subgovernador després d'ocupar una sèrie d'alts càrrecs i desenvolupar tasques com a membre de diferents comitès consultius i de política al banc central i a la Unió Europea. Viñals, qui va formar part del cos docent del Departament d'Economia de la Universitat d'Stanford, va obtenir el Doctorat en Economia a la Universitat de Harvard i un Màster en Economia a la London School of Economics.

Ara comença una nova etapa a Standard Chartered, una entitat britànica que cotitza a la Borsa de Londres, on el seu valor se sitúa aquest dimecres a prop dels 20.700 milions de lliures (uns 25.000 milions d'euros). Tot i ser anglès, el banc opera principalment als mercats d'Àsia, Àfrica i Orient Mitjà segons apunta El País.

Lea además:

El FMI revisa sus previsiones a nivel mundial: rebaja el crecimiento de España al 2,1% para 2017

Christine Lagarde del FMI será juzgada por negligencia en el caso de Bernard Tapie

El FMI solicita a Francia reformas adicionales del mercado laboral

El FMI pide al G-20 que estimule la economía ante la incertidumbre del Brexit

contador