iñigo de la serna ministro fomento

El ministre de Foment, Íñigo de la Serna, ha anunciat aquest divendres que el comitè de crisi ha decidit "intensificar" la presència de la Guàrdia Civil a l'Aeroport de Barcelona i que es desplegaran agents d'aquest cos en els filtres de seguretat, controlats per treballadors de l'empresa Eulen, que han convocat una vaga indefinida i de 24 hores a partir del dilluns.

En roda de premsa després de la reunió, De la Serna ha subratllat que "en aquesta primera fase" no es tracta de substituir el personal d'Eulen en els controls de seguretat, sinó que s'incorporarà agents de la Guàrdia Civil perquè són els qui tenen la competència de garantir la seguretat i l'ordre públic de l'Aeroport.

A la reunió --d'11 a 12.30 aproximadament-- han assistit, entre d'altres, el delegat del Govern espanyol a Catalunya, Enric Millo; el secretari d'Estat d'Infraestructures, Julio Gómez-Pomar; la directora de l'Aeroport, Sonia Corrochano, i el cap de la Zona de Catalunya de la Guàrdia Civil, Ángel Gozalo, i a les 13.45 el ministre es reunirà amb els consellers Dolors Bassa (Treball), Josep Rull (Territori) i Joaquim Forn (Interior), i a les 16 amb l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau.

El titular de Foment ha assegurat que no coneix cap negociació entre patronal i sindicats de cap sector productiu "en el qual s'hagi dut a terme una pujada salarial del 18%, a més d'altres consideracions, i que [els treballadors] consideri que l'increment sigui del 27%".

UN COMITÈ DE VAGA "INEXPLICABLE"

El ministre s'ha referit a les recents decisions del comitè de vaga com a "inexplicables". "És inexplicable que el comitè de vaga hagi traslladat als seus treballadors que l'important en aquest conflicte és generar cues en moments en els quals no hi ha hagut vaga convocada", ha reiterat.

"Un comitè de vaga que trasllada als seus treballadors que l'important és generar problemes als ciutadans, que es generin quantes més cues millor amb l'objectiu de captar l'atenció mediàtica, està provocant un dany terrible, però aquesta és la premissa", ha subratllat De la Serna.

D'un altre costat, el ministre ha valorat el "notable esforç" d'Eulen, ja que "augmenta de 30 a 200 euros la proposta de l'empresa", a petició de la Generalitat.

Sobre les aturades convocades a Galícia i davant la possibilitat que aquest conflicte es vegi replicat en altres terminals, el ministre ha posat l'accent que "cada cas serà considerat en les seves condicions i amb les administracions competents", referint-se tot seguit a la Xunta de Galícia com a actor competent per intervenir en els conats de vaga en les terminals de la Corunya i Santiago.

Finalment, el ministre també ha declarat que no té inconvenient a comparèixer davant al Congrés per explicar la situació, si bé ha destacat que abans cal "tenir clar" quines seran les mesures per solucionar aquest conflicte.

Noticias relacionadas

contador