ep la vicepresidenta de asuntos economicos y transformacion digital nadia calvino
Eduardo Parra - Europa Press

L'agència de qualificació canadenca DBRS Morningstar té previst actualitzar aquest divendres el seu ràting per al deute d'Espanya, a la qual assigna un ràting 'A' amb perspectiva 'estable', convertint-se així en la primera de les grans qualificadores de riscos a avaluar la nota espanyola.

Arran de l'impacte de la pandèmia, DBRS Morningstar va anunciar per sorpresa a la fi del mes de maig una rebaixa en la perspectiva del ràting 'A' d'Espanya, que va passar a 'estable' des de 'positiva'.

En aquells moments, l'agència ja advertia que Espanya seria un dels països europeus més afectats per la pandèmia el 2020 a causa del pes a la seva economia de diversos dels sectors més afectats pel tancament de l'economia.

En aquest sentit, DBRS Morningstar apuntava que la qualificació espanyola podria veure's amenaçada en cas que la crisi s'allargui en el temps, es produeixi una desviació de la política fiscal que afecti negativament les finances públiques, s'incrementin els costos de finançament o rebroti l'amenaça territorial per l'independentisme català.

D'aquesta manera, l'agència canadenca inaugura la segona volta dels exàmens de la nota d'Espanya, ja que S&P Global i Moody's tenen previst avaluar la qualificació sobirana espanyola el 18 de setembre, mentre que Fitch revisarà el ràting espanyol l'11 de desembre de 2020.

Segons la regulació europea en vigor des de 2014, les agències de qualificació estan obligades a publicar un calendari amb les dates previstes per a l'actualització de les notes de solvència sobirana i la perspectiva d'aquestes.

En aquest sentit, la normativa sobre agències de ràting requereix a les entitats que les dates siguin divendres i que els seus anuncis tinguin lloc fora de l'horari regulat de negociació als mercats europeus

Noticias relacionadas

contador