ep una persona introduce ropa sucia en una lavadora a 28 de octubre de 2021 en madrid espana el
Cézaro De Luca - Europa Press

Cuinar amb la vitroceràmica o el forn i posar la rentadora serà 'prohibitiu' aquest dimecres davant el nou rècord que ha marcat el preu de la llum, que ha tocat nous màxims des de l'entrada en vigor del topall al gas, conegut com l'excepció ibèrica': 436,25 euros per megawatt hora (MWh).

En concret, segons les dades recopilades per Selectra, aquest dimecres l'hora més barata serà de 0,41828 €/kWh i la més cara, de 0,69288 €/kWh. Posar el forn o fer servir la vitroceràmica serà molt costós durant tot el dia, juntament amb posar la rentadora. Aquests tres electrodomèstics seran els que més consumeixin al llarg de tot el dia.

Posar el rentaplats, l'aire condicionat o utilitzar l'assecadora també us sortirà car a la butxaca davant la pujada del preu de la llum. No obstant això, veure la televisió, utilitzar el ventilador de sostre per aguantar la calor asfixiant o navegar per Internet amb el portàtil serà molt barat.

electrodomesticos selectra 24822

El cost de fer servir aquests electrodomèstics ara no té res a veure amb el que havien d'abonar els espanyols fa un any, i això que aleshores l'IVA de la llum era del 10%, i ara és del 5%. Selectra explica que el 24 d'agost del 2021 l'hora més barata va ser de 0,11387 €/kWh i la més cara de 0,28379 €/kWh.

Aleshores posar la rentadora o cuinar era també molt car, però les xifres a pagar no tenen res a veure amb les actuals.

electrodomesticos selectra 24821
contador