seul, corea del sur

El banc central de Corea del Sud ha pujat els tipus d'interès per primera vegada en gairebé tres anys, convertint-se en la primera gran economia en fer-ho durant l'era de la pandèmia. El Banc de Corea va pujar el tipus d'interès oficial en 25 punts bàsics, fins al 0,75%.

La preocupació pel creixent perill dels desequilibris financers ha superat el risc per al creixement que suposa la propagació de la variant delta a l'hora de prendre aquesta mesura. Així i tot, els economistes d'Oxford Economics esperen que la normalització de la política sigui gradual, ja que la inflació seguirà sent manejable i els responsables polítics voldran, en la seva opinió, evitar un ajust desordenat.

"En contra de les nostres expectatives d'una pujada de tipus l'octubre, el Banc de Corea (BOK) va decidir apujar el tipus oficial en 25 punts bàsics durant la reunió d'agost. La decisió no va ser unànime, ja que hi va haver un vot en contra ia favor de mantenir els tipus", expliquen des de la companyia.

Des d'Oxford Economics creuen que el BOK deixarà el tipus d'interès oficial al 0,75% durant la resta de l'any i esperen una única pujada de tipus de 25 punts bàsics el proper any, possiblement durant el segon semestre.

"Esperem que la inflació segueixi sent manejable (...). A causa de l'elevat nivell d'endeutament de les llars, és probable que les autoritats siguin procedents amb cautela en la normalització dels tipus per evitar un efecte desestabilitzador al sector domèstic", precisen. "A més, el BOK ja s'ha avançat als cicles d'enduriment de la Fed nord-americana i d'altres grans bancs centrals. Dit això, un augment més ràpid de la inflació i de l'endeutament de les llars podria portar a un ritme de normalització dels tipus més ràpid del qual esperem actualment", conclouen des d'Oxford Economics.

Noticias relacionadas

contador