McDonalds restaurante

Durant la jornada d'aquest dilluns no es coneixeran gaires referències econòmiques, més enllà de l'enquesta IFO d’Alemanya. Però sí que hi haurà importants fites durant la setmana que tindran impacte en les borses.

El dimecres 27 la Reserva Federal (Fed) celebrarà la seva primera reunió de l'any. No s'espera cap moviment en la taxa de fons federals (tipus de referència del banc central nord-americà) després de la primera pujada dels últims nou anys decidida al desembre. No obstant això, el missatge del Comitè Federal de Mercat Obert (FOMC), compost pels deu funcionaris amb dret de vot, serà fonamental perquè els inversors construeixin les seves expectatives en relació amb la normalització de la política.

En l’àmbit de les dades macro, destacarà la publicació de la dada de PIB el divendres 29, també als Estats Units.

Des del punt de vista empresarial, continuarà la temporada de resultats. A Wall Street la setmana vinent publicaran xifres companyies importants. Apple ho farà dimarts; Facebook, dimecres, i Microsoft i Amazon, dijous.

A Europa dimecres es coneixeran les xifres de Santander i Amadeus; dijous, les de Deutsche, i divendres, les de Sabadell, Caixabank i Popular.

Tot seguit, els presentem les referències més destacades d'aquest dilluns:

ECONOMIA

Alemanya: índex de preus d'importació anual i mensual del mes de desembre; enquesta IFO d’expectatives, enquesta IFO de situació actual, enquesta IFO de situació empresarial (10.00 hores).

Japó: balança comercial, exportacions i importacions (00.50 hores).

Estats Units: activitat manufacturera de la Fed de Dallas (15.30 hores), subhasta de lletres a 3 i 6 mesos (17.30 hores).

EMPRESES

Estats Units: presentaran resultats McDonalds, Kimberly-Clark Corp, Halliburton, DR Horton, Ashland i Zions Bancorporation.

contador