Aquest dijous totes les mirades dels inversors es dirigiran a la reunió de política monetària que celebrarà el Banc Central Europeu (BCE). L'organisme anunciarà la seva decisió de tipus d'interès, encara que no s'esperen canvis. Totes les mesures adoptades seran explicades pel president de l'entitat, Mario Draghi.

D'altra banda, continuarà el Fòrum Econòmic Mundial que ha començat avui dimecres a Davos (Suïssa), i es coneixeran diverses referències macroeconòmiques a banda i banda de l'Atlàntic. A Europa, destacaran les dades de confiança empresarial del mes de gener de França i la balança comercial del mes de desembre d'Espanya.

Als EUA tothom estarà atent a les dades de sol·licituds setmanals d’atur, a l'índex manufacturer de la Reserva Federal de Filadèlfia del mes de gener i als inventaris setmanals de cru i destil·lats.

En l’àmbit empresarial, destacaran Bankinter, Verizon, Starbucks i American Express, entre altres, que presentaran resultats.

ECONOMIA

Suïssa: Fòrum Econòmic Mundial a Davos.

Regne Unit: preu de l'habitatge de la Royal Institution of Chartered Surveyors (RICS) del mes de desembre (1.00 hores).

Japó: índex d'activitat industrial del mes de novembre (5.30 hores).

França: confiança empresarial del mes de gener (8.45 hores).

Espanya: balança comercial del mes de desembre (9.00 hores).

Europa: decisió de tipus d'interès del BCE (13.45 hores); roda de premsa de Mario Draghi (14.30 hores); confiança del consumidor preliminar del mes de gener (16.00 hores).

Estats Units: sol·licituds setmanals d’atur (14.30 hores); índex manufacturer de la Fed de Filadèlfia del mes de gener (14.30 hores); inventaris setmanals de cru i destil·lats (17.00 hores).

EMPRESES

Europa: Bankinter presentarà resultats.

Estats Units: Verizon, Starbucks, American Express, Union Pacific i Bank Of New York Mellon, entre altres, presentaran resultats.

contador