• Als Estats Units la jornada vindrà marcada per les peticions setmanals de subsidi d'atur
des-responsables-de-la-bce-sur-la-defensive-face-aux-marches

La sessió d'aquest dijous arribarà amb dos grans cites macroeconòmiques que poden influir els mercats. Per la seva banda, l'oficina estadística de la Unió Europea, Eurostat, publicarà les dades d'IPC a l'Eurozona i, a més, el Banc Central Europeu (BCE) donarà a conèixer les actes de la reunió de política monetària del Consell de Govern del BCE celebrada del 19 al 20 de juliol.

A més d'aquestes dues referències importants per als inversors, Eurostat presenta també la balança comercial de l'Eurozona. A Espanya, no hi haurà cap referència macroeconòmica, mentre que a la resta d'Europa es coneixeran la desocupació de França, l'índex de preus majoristes d'Alemanya del mes de juliol i les vendes al detall del Regne Unit.

Als Estats Units, la jornada vindrà marcada per les peticions setmanals de subsidi d'atur, la producció industrial, l'índex manufacturer de la Reserva Federal (Fed) de Philadelphia i el discurs de Robert Kaplan, president de la Fed de Dallas i membre del Comitè federal de Mercat Obert (FOMC). A Canadà, es coneixeran les vendes manufactureres.

A Àsia, el Japó presenta les seves xifres d'exportacions del mes de juliol, la balança comercial de juliol i la inversió estrangera en accions japoneses i en bons estrangers. Austràlia donarà a conèixer dades sobre ocupació.

A l'àmbit empresarial, la tèxtil Gap i el gegant nord-americà dels supermercats Walmart presenten els seus resultats trimestrals.

ECONOMIA:

Japó: exportacions, balança comercial de juliol i inversió estrangera en accions japoneses i en bons estrangers (01:50 h.)

Austràlia: taxa d'atur (03:30 h.)

França: taxa d'atur (07:30 h.)

Alemanya: índex de preus majoristes (08:00 h.)

Regne Unit: vendes al detall (10.30 h.)

Eurozona: índex de Preus al Consum del mes de juliol (11.00 h.), Balança comercial (12:00 h.) I actes de la reunió de política monetària del Consell de Govern del BCE celebrada del 19 al 20 de juliol (13:30 h.)

Estats Units: peticions setmanals de subsidi per atur (14.30 h.), Índex manufacturer de la Fed (14.30 h.), Producció industrial (15.15 h.) I discurs de Robert Kaplan, president de la Fed de Dallas (18.30 h.)

Canadà: vendes manufactureres (14.30 h.)

EMPRESES:

Walmart: presentació de resultats (13: 00h.)

Gap: presentació de resultats (22:00 h.)

contador