ep la secretria generaltesoro i politica financera emma navarro
La secretària general del Tesoro i Política Financera, Emma NavarroEUROPA PRESS

Al voltant del 32% dels 17.500 milions destinats a aquesta finalitat

MADRID, 8 (EUROPA PRESS)

Les comunitats autònomes rebran aquest any uns 17.500 milions d'euros a través dels mecanismes de finançament extraordinaris perquè refinancin el seu deute, dels quals un 32%, uns 5.600 milions d'euros, aniran per a Catalunya, la qual cosa suposa un percentatge "similar" al de l'any passat.

Així ho ha confirmat aquest dilluns la secretària general del Tresor i Política Financera, Emma Navarro, en la roda de premsa per presentar l'Estratègia de Finançament del Tresor per al 2018, en la qual ha detallat que la comunitat catalana obtindrà el mateix 32% que va obtenir l'any passat del muntant total previst perquè les CCAA puguin refinançar el seu deute a través de mecanismes com el Fons de Liquiditat Autonòmic.

Navarro ha recordat que Catalunya ha estat rebent entorn d'aquest 32% del conjunt total d'aquests mecanismes, i que per aquest any s'estima que obtingui un import que "s'ajustarà tenint en compte les necessitats i venciments que puguin ocórrer", però que serà d'"un percentatge similar al que ha rebut fins ara".

En aquesta línia, ha recordat que Catalunya ha rebut ja més de 67.000 milions d'euros i que per aquest any "no hi haurà canvis respecte al que rep", si bé depèn de "qüestions tècniques", com el seu volum de venciment.

Uns 17.500 milions d'euros és la xifra que estimen des del Tresor que hauran de finançar d'aquests mecanismes, que també comptaran amb altres fonts de finançament", ha detallat Navarro.

contador