• En una situació com la que s'està produint a Catalunya és normal que les empreses es mantinguin expectants davant els esdeveniments.
  • La prioritat ha de ser la normalització política, social i institucional de Catalunya en benefici de tots els catalans
ep presidentela camaracomercioespana jose luis bonet 20170919140402
CÁMARA DE COMERCIO DE ESPAÑA

La Cambra de Comerç d'Espanya ha realitzat una declaració institucional en què ha mostrat el seu suport al Govern en la defensa de la Constitució i la legalitat, perquè Catalunya és una "part essencial" d'Espanya i una hipotètica independència seria "una catàstrofe" per tots.

Al comunicat, que signen les 86 Cambres territorials i les 35 Cambres a l'exterior, fan referència al caràcter integrador, negociador i dialogant del poble català, al mateix temps que li recorda al Govern que la prosperitat característica de Catalunya depèn de l'activitat empresarial, que en aquests moments no té estabilitat, certesa i seguretat jurídica per l’"aprovació de lleis inconstitucionals" com les de referèndum i transitorietat suspeses pel Tribunal Constitucional.

Ha subratllat l'encert en l'"actuació proporcionada" del Govern davant els "diferents actes" que es van produint dins el procés independentista

En aquest sentit, el president de la Cambra de Comerç d'Espanya, José Luis Bonet, creu que en una situació com la que s'està produint a Catalunya és normal que les empreses es mantinguin expectants davant els esdeveniments, de manera que és lògic que no s'inverteixi a Catalunya.

Durant la declaració institucional, Bonet ha subratllat l'encert en l'"actuació proporcionada" del Govern davant els "diferents actes" que es van produint dins el procés independentista i va reconèixer que podria arribar a l'últim ressort constitucional i legal segons es vagin produint els esdeveniments, però, va aclarir, és desitjable que "imperi el seny" i el "sentit comú", i es produeixi el diàleg. Segons Bonet, una hipotètica independència de Catalunya seria "una catàstrofe" per a Catalunya, per a Espanya i fins i tot per a Europa.

La Cambra de Comerç d'Espanya considera que la prioritat ha de ser la normalització política, social i institucional de Catalunya en benefici de tots els catalans i de la resta d'espanyols, de manera que demana als partits polítics que tinguin "altura de mires" i voluntat de recompondre "les vies de diàleg" dins del marc constitucional i legal, amb "disposició a la negociació" i amb "generositat" per aconseguir-ho.

Per acabar, la institució ha recalcat que treballaran juntament amb el Govern d'Espanya i la resta d'institucions per, dins de la legalitat i la Constitució, superar la situació de fractura social oberta, consolidar la recuperació econòmica, crear llocs de treball i garantir el benestar general.

contador