1601887357 restaurante paella

El Govern de la Generalitat ha confirmat les noves mesures per frenar l'avanç de la pandèmia, que s'ha accelerat aquests últims dies i es preveu que dobli la seva incidència en el termini d'una setmana. Entre d'altres, tancarà bars i restaurants durant 15 dies per a limitar al màxim la interacció social, una solució que ha provocat el rebuig d'hostalers.

El sector ha protestat en massa contra la decisió del Govern, que anul·la totalment el servei tant a l'interior com a la terrassa dels establiments, i la considera "inadmissible". Lamenten des de gremis i associacions professionals que se'ls posi a l'ull de l'huracà ja que aquests negocis segueixen a la cua de la recuperació econòmica després del confinament i encara acumula bona part dels ERTO encara en vigor. L'executiu català ha promès un nou paquet d'ajudes amb una dotació inicial de 40 milions d'euros per compensar les dràstiques restriccions que els hostalers amenacen amb portar davant els tribunals, segons informen diversos mitjans.

“La mesura és dolorosa per al sector, treballadors i empresaris. Adoptarem mesures per a acompanyar-los en aquest esforç col·lectiu”, ha dit el vicepresident de la Generalitat amb funcions de president, Pere Aragonès. Així, en roda de premsa ha anunciat un paquet d'ajudes al sector i directes per a establiments que s'aprovaran mitjançant un decret llei dimarts que ve. A més dels 40 milions citats, s'inaugurarà una línia d'avals extraordinària i s'acordaran ajudes als lloguers en el sector de la restauració.

Quant a la resta de l'activitat comercial, les grans superfícies i les botigues de més de 400 metres quadrats només podran tenir un aforament del 30%. Els gimnasos podran omplir-se al 50%, sempre amb cita prèvia i els cinemes i teatres podran continuar oberts a meitat de la seva capacitat. Els parcs infantils patiran restriccions horàries i hauran de quedar tancats a les 20,00 hores.

Així mateix, s'ajornarà tot el calendari de competicions esportives, amb excepció d'aquelles d'àmbit estatal. Es mantindran les estrenes i les instal·lacions esportives continuaran obertes.

La Generalitat també ha recomanat el teletreball sempre que sigui possible, així com reduir la mobilitat i la interacció social al màxim durant les pròximes dues setmanes. Així, ha demanat corresponsabilitat a la ciutadania perquè la campanya de Nadal pugui gaudir de màxima normalitat quant a comerç i turisme.

Noticias relacionadas

contador