ep el ministro de economia comercio y empresa carlos cuerpo 20240315234002
Alberto Ortega - Europa Press

El ministre d'Economia, Comerç i Empresa, Carlos Cuerpo, ha destacat aquest dimarts que les dades de Comptabilitat Nacional publicades per l'Institut Nacional d'Estadística (INE) "confirmen una vegada més la bona marxa de l'economia espanyola".

Cuerpo ha volgut també posar un èmfasi especial en el finançament espanyol a l'últim exercici: "La capacitat de finançament de l'economia espanyola enfront de l'exterior va assolir els 51.000 milions d'euros el 2023, el seu màxim històric. El nostre creixement ja no és dependent del finançament de l'exterior".

"Amb 4.751 projectes d'inversió nous a Espanya als darrers 5 anys, som el quart país del món que ha rebut més projectes de nova inversió", ha sentenciat

"Davant les prediccions catastrofistes i els relats esbiaixats, les xifres són clares i incontestables", ha recalcat el ministre d'economia.

Així mateix, Cuerpo ha assenyalat que el creixement del 2,5% aconseguit el 2023 "és més de cinc vegades superior al de la mitjana de la zona euro i el més elevat entre les principals economies europees".

De la mateixa manera, el ministre ha destacat que la inflació s'ha reduït en 8 punts en tot just un any i mig, després del pic de l'estiu del 2022. "La seva moderació està sent compatible amb el creixement", ha indicat.

Finalment, ha remarcat que el dèficit públic va tancar al 3,7% el 2023, "batent totes les previsions i tancant gairebé íntegrament la bretxa amb la situació precovid".

Noticias relacionadas

contador