ep la vicepresidenta tercera y ministra de asuntos economicos y transformacion digital nadia calvino
JUAN MANUEL SERRANO ARCE/UIMP - Archivo

La vicepresidenta tercera del Govern i ministra d'Assumptes Econòmics i Transformació Digital, Nadia Calviño, ha anunciat que l'Executiu està estudiant instruments per incentivar la demanda turística a Espanya.

La responsable econòmica del Govern ha assegurat en una entrevista en la Cadena Cope que el turisme ha estat un dels sectors econòmics més afectats per la pandèmia i que davant això s'han de prendre mesures. Segons va explicar Calviño, en un primer moment les mesures estaven molt orientades a l'oferta, encara que des del principi hi ha hagut molts requeriments també per a estimular la demanda.

"El que hem de veure és si efectivament la demanda nacional és el problema, o més aviat el que tenim és un problema de demanda internacional i l'èmfasi l'hem de posar en rutes segures establertes a nivell europeu", va puntualitzar Calviño. En aquest punt, va indicar que el més important és veure "quins són els instruments més eficaços per a estimular aquesta demanda i que el sector es recuperi al més aviat possible".

La ministra va recordar que des del primer moment s'han posat en marxa mesures "molt intenses" de suport com l'adoptada el 10 de març, que consistia a multiplicar per dos la magnitud dels crèdits continguts a les línies Thomas Cook que s'havien posat en marxa la tardor anterior.

"El sector ha tingut un tractament de suport molt específic", va justificar Claviño recordant que abans de l'estiu es va presentar un pla específic de xoc de suport al turisme i que ara s'està analitzant com adaptar el sistema dels ERTO per continuar acompanyant la reactivació del sector.

"Estem treballant de manera molt intensa, i crec molt constructiva, amb el sector, tant amb empresaris com amb treballadors. Fins ara hem treballat molt bé junts i en el futur el continuarem parlant per trobar les millors solucions", va concloure.

Noticias relacionadas

contador