ep la vicepresidenta primera y ministra de asuntos economicos y para la transformacion digital nadia
Nacho Frade - Europa Press

La vicepresidenta primera del Govern i ministra d'Afers Econòmics i per a la Transformació Digital, Nadia Calviño, ha assegurat aquest dijous que tots els indicadors estan mostrant una "forta recuperació" de l'economia espanyola des de mitjans de març.

"Les dades ens estan donant un missatge molt positiu de recuperació econòmica", ha subratllat la vicepresidenta, que ha recordat que tots els organismes internacionals preveuen que Espanya recuperi el 2022 el nivell de PIB previ a la pandèmia.

Pel que fa al mercat laboral, les últimes dades avançades pel Ministeri d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions apunten a un guany d'uns 80.000 afiliats a l'agost i la recuperació del nivell d'ocupació preCovid, així com a un descens dels treballadors en expedients de regulació temporal d'ocupació (ERTO) que els situaria per sota dels 300.000. "Les últimes dades del mercat laboral ens indiquen que les persones en ERTO estan per sota de 300.000, i que ja hi ha menys de 200.000 treballadors en ERTO a temps complet. L'evolució està sent molt positiva", ha destacat la vicepresidenta en declaracions a Antena 3.

PUJADA DE L'SMI

En aquest sentit, Calviño ha reiterat que espera que aquesta situació favorable es mantingui perquè el Govern pugui reprendre "al més aviat millor" el camí de pujada de l'salari mínim interprofessional (SMI) que està impulsant des de juny de 2018.

La vicepresidenta ha insistit que la creació d'ocupació de qualitat i la millora de les condicions laborals és "la combinació més potent", perquè la recuperació permeti també reduir les desigualtats que va deixar l'anterior crisi econòmica. "Espero que aquesta recuperació intensa que estem veient ens permeti avançar de forma decidida en aquesta direcció", ha subratllat.

Pel que fa a l'arribada a Espanya dels primers 9.000 milions d'euros dels fons europeus, Calviño ha deixat clar que no es tracta d'uns diners "caigut de cel". "És una resposta de la Unió Europea a la crisi molt diferent de l'anterior (...) Espanya ha jugat un paper important en què Europa donés aquesta resposta", ha emfatitzat. La vicepresidenta ha assegurat que això explica per què la recuperació econòmica està sent "molt diferent" de l'anterior crisi financera.

Calviño ha insistit que els fons europeus permetran llançar a Espanya un projecte "molt ambiciós" d'inversions i reformes per situar el país "en un carril de creixement més sostenible, inclusiu i just durant els propers anys, pensant sobretot en els més joves i tractant de garantir que Espanya es puja al tren de la nova economia verda i digital".

Noticias relacionadas

contador