federal reserve, fed, usa,

El president de la Reserva Federal (Fed) de Saint Louis, James Bullard, ha assegurat aquest dijous que el comportament econòmic dels Estats Units durant les últimes setmanes fa que una nova pujada de tipus «no pugui quedar gaire lluny».

Bullard, que va votar a favor de mantenir els tipus en les reunions dels mesos de gener i de març entre el 0,25% i el 0,5% després de la pujada de 25 punts bàsics del desembre (la primera des de feia gairebé una dècada), ha fet aquestes declaracions un mes abans de la reunió que mantindrà el Comitè Federal de Mercat Obert (FOMC, per les sigles en anglès) de la Fed els dies 26 i 27 d'abril. Una trobada per a la qual, per primera vegada aquest 2016, el mercat sospesa la possibilitat d'una alça de la taxa federal de fons (tipus de referència).

L'expert posa l'accent en el comportament del mercat laboral, que assegura que ha millorat des del desembre. «Com a resultat (d'aquesta millora), la decisió de fer una pausa sembla haver posat més pes en la rebaixa global i en el creixement dels Estats Units», ha afegit, segons recull la CNBC.

ÉS POSSIBLE UNA PUJADA DE TIPUS A L'ABRIL?

La mateixa Janet Yellen, presidenta de la Fed, va reconèixer que a la institució creuen que el mercat no preveu una pujada de tipus a l'abril pel simple fet que no hi ha roda de premsa posterior, però va advertir que aquesta creença només es mantindrà fins que passi el contrari.

El discurs del Comitè, en tot cas, va ser dovish, com es coneix als Estats Units el missatge de la Fed quan és pessimista. Va assenyalar riscos procedents de l'estranger, va reduir les previsions de creixement i també la projecció d'alces de tipus per a aquest any de quatre a dues.

contador