ep el primer ministro de hungria viktor orban a su llegada a la segunda y ultima jornada de la
EUROPA PRESS/E. Parra. POOL - Europa Press

Davant de les contínues violacions als principis de l'Estat de dret per part d'Hongria, principalment en matèria de lluita contra la corrupció i el frau en procediments de contractació pública, la Comissió Europea ha decidit proposar la suspensió del lliurament 7.500 milions d'euros sobre la base de fons europeus al país.

El plantejament s'ha aprovat per unanimitat, segons ha informat en roda de premsa el comissari europeu de Pressupostos, Johannes Hahn. "Suspendre el desemborsament del 65% dels compromisos de tres programes operatius de la política de cohesió per un import estimat de 7.500 milions d'euros, xifa que suposa més d'un terç de la dotació de cohesió d'Hongria", ha explicat.

"Es tracta, en primer lloc, d'irregularitats sistemàtiques i de deficiències i debilitats a la contractació pública". "La qüestió és simple. Seguim en el nivell de les promeses, dels anuncis, és una cosa seriosa, però res més", ha afegit Hahn en relació amb les raons per les quals es plantegen activar la congelació dels fons que lliura als Estats membres.

Per part seva, el govern d'Hongria, encapçalat per Viktor Orbán, assegura que seguirà negociant amb Brussel·les perquè no es faci efectiva la retallada dels fons. "Perquè els hongaresos tinguin els fons que els corresponen", ha expressat la ministra de Justícia hongaresa, Judit Varga.

La resta d'Estats membres ha d'aprovar ara, per majoria qualificada i en el termini d'un mes, la congelació dels fons. Cal recordar que Hongria és un dels països més beneficiaris dels fons de la Unió Europea (UE), ja que té assignats més de 22.500 milions d'euros.

Noticias relacionadas

contador