ep archivo   la comision europea responden a la denuncia sobre abusos a menores tutelados de
ALEXEY VITVITSKY / SPUTNIK / CONTACTOPHOTO

La Comissió Europea deixa en mans de cada país la decisió d'intervenir al mercat davant la crisi energètica, de manera que sigui cada cap d'Estat el que abordi les mesures necessàries dins el ventall que Brussel·les ha presentat, sense inclinar-se'n a cap en particular.

Els països membres de la Unió Europea (UE) mantenen grans diferències abans de la reunió del Consell Europeu que se celebra aquest 24 i 25 de març.

Entre el paquet de mesures presentades per l'Executiu comunitari es troba posar un límit a al preu del gas al mercat majorista i fixar un preu màxim per a les empreses operant al mercat majorista, així com compensar els costos de producció d'empreses que generin electricitat amb combustibles fòssils.

També s'inclou entre els punts crear un agregador que garanteixi un preu baix a consumidors vulnerables i redirigir els anomenats beneficis caiguts del cel als consumidors.

"El que cal amb urgència és contenir l'augment dels preus de l'energia i garantir un subministrament adequat de gas per al proper hivern i més enllà. La millor opció és treballar com l'Europa dels 27, junts en un enfocament coordinat, per estalviar costos i utilitzar el palanquejament de la nostra força conjunta”, assenyala la Comissió Europea en un comunicat.

contador