ep ana botin
Ana Botín

MADRID, 7 (EUROPA PRESS)

La presidenta del Santander, Ana Botín, ha rebutjat que l'entitat hagi rebut pressions per part de les autoritats per escometre la compra del Popular i ha explicat que el banc no va presentar cap oferta en el procés de venda obert fa unes setmanes.

"No hem rebut pressió de ningú", ha assegurat la presidenta del Santander en una roda de premsa per explicar el procés d'integració entre l'entitat i el Popular. Segons ha dit, el banc que dirigeix actua "sempre en interès" dels seus accionistes.

Botín ha explicat que el Santander no va presentar cap oferta en el procés de venda obert pel Popular fa unes setmanes i que, en considerar les autoritats europees que el futur del Popular era inviable sense escometre una intervenció, l'entitat va ser convidada aquest mateix dimarts a presentar una oferta.

"Va haver-hi un procés de venda privat en el qual entenem que no va haver-hi cap oferta. El Santander no va presentar cap oferta en aquest procés", ha apuntat Botín. Segons ha explicat, l'anterior procés de venda era "una operació de mercat amb un cert valor que hagués exigit una oferta pública amb prima" i "en aquelles condicions no tenia interès" per als accionistes de l'entitat.

L'emesa aquest dimarts és una "oferta molt diferent de la que hagués estat fa unes setmanes", ha dit. Després que al Santander se li proposés aquest dimarts que llancés una oferta, l'entitat va presentar un preu i l'acord s'ha signat aquest dimecres cap a les 7:00 hores.

"Teníem informació pel procés anterior i hem fet una valoració que tenim la confiança que és correcta i ens donarà retorns", ha afegit la primera executiva del banc.

La presidenta del Santander ha explicat que l'entitat reitera els seus compromisos no només financers, sinó també comercials del 2017 i 2018 en benefici per acció, en dividend per acció i valor tangible net per acció i ha apuntat que aquestes mètriques "augmentaran a partir del 2019".

POSSIBLES DEMANDES

L'executiva s'ha mostrat amb "plena confiança" en què aquesta operació és "positiva per al sector" i ha manifestat el compromís de l'entitat a fer "un èxit" de la transició.

D'altra banda, Botín ha explicat que l'entitat considera que es poden produir algunes demandes en relació amb el Popular, encara que ha matisat que les referides clàusules terra "estan provisionades". "És possible tot tipus de demandes i això ho hem considerat en la valoració que hem fet del banc"; ha afegit sense oferir més detalls.

El banc nord-americà Citi ha actuat com a assessor únic del Santander en la compra i participarà com a 'global coordinator' juntament amb UBS en l'ampliació de capital.

contador