alemania portada bandera cosas

El baròmetre de les seves expectatives per als pròxims sis mesos va augmentar sorprenentment el gener, i va fer que les perspectives de l'economia alemanya fossin tan positives com no ho havien estat des de juliol de 2015, segons l'índex ZEW publicat aquest dimarts.

L'augment brusc en l'índex del sentiment econòmic de ZEW de 16 punts, fins als 26,7, es deu principalment al recent acord en la disputa comercial entre els EUA i la Xina, ha afirmat el president de ZEW, Achim Wambach. Mentrestant, l'índex de situació actual ha millorat des de -19,9 fins a -9,5.

"Això alimenta l'esperança que els efectes resultants de la disputa comercial siguin més baixos per a l'economia alemanya del que es pensava anteriorment". A més, l'economia alemanya es va desenvolupar una mica millor el 2019 del que s'esperava. "Tot i que les perspectives han millorat, encara apunta a un creixement per sota de la mitjana", afegeix.

Per la seva banda, el Bundesbank reconeix que hi ha signes d'un final a la recessió a la indústria alemanya. El banc central suposa que la producció econòmica general s'estancarà en gran mesura al final de 2019.

Noticias relacionadas

contador