• D'altra banda, les petites empreses estan exemptes del pagament a compte, que per a la resta serà del 5% de la base imposable de l'últim exercici
ep guggenheim
GUGGENHEIM

L'incentiu fiscal és un mètode recurrent per les administracions públiques per atraure els inversors. I si no, que li ho preguntin a Donald Trump amb la seva mediàtica reforma. Sense anar tan lluny, la Diputació Foral de Biscaia ha promocionat aquest dijous a Madrid el seu nou aparador fiscal "més atractiu i competitiu" com a clau per convertir-se "en el centre financer més important del sud d'Europa".

Unai Rementeria, diputat general de Biscaia, ha destacat que poden "competir amb altres zones punteres d'Europa i del món", argumentant que les mesures tributàries componen un nou aparador fiscal més atractiu i competitiu, atès que a més d'un tipus més reduït en el impost sobre societats també es contemplen mesures per incentivar la inversió en projectes d'emprenedoria i d’R+D+I, fomentar l'ocupació de qualitat i atraure a Biscaia personal altament qualificat.

En aquestes mesures fiscals destaca un tipus nominal de l'Impost sobre societats més reduït: el 24% per a mitjanes i grans empreses i del 20% per a les petites empreses. D'altra banda, les petites empreses estan exemptes del pagament a compte, que per a la resta serà del 5% de la base imposable de l'últim exercici.

També en l'IRPF i l'Impost sobre Patrimoni, els contribuents poden accedir a beneficis i exempcions fiscals per fomentar l'emprenedoria o per invertir en microempreses i pimes. En Bizkaia també s'estableixen avantatges fiscals per fomentar la participació dels treballadors en el capital de l'empresa. El règim de treballadors desplaçats-impatriats ha estat modificat per atreure directius i personal altament qualificat, relacionat principalment amb activitats científiques, de recerca i desenvolupament i de caràcter tècnic o financer.

Encara insisteix que la millora del marc fiscal no és l'únic incentiu. "Comptem amb estabilitat política i financera; qualitat de vida i seguretat, una ubicació privilegiada, la Badia de Biscaia és la badia d'Europa, una societat plural i meravellosa, i un govern emprenedor i proper que creu i practica la col·laboració publicoprivada", indica Rementeria.

Acompanyant el diputat general han estat el xef Eneko Atxa, Miguel Zugaza, director del Museu Belles Arts; Andoni Aldekoa director del Palau Euskalduna; Xabier Basañez, director de l'BEC; Juan Ignacio Vidarte, director del Guggenheim; la dissenyadora Miriam Ocariz i Xabi Uribe-Etxeberria, fundador i CEO de Sherpa. Rementeria ha destacant que "hem vingut a Madrid a compartir una cosa realment bona, amb un present increïble i amb un futur molt il·lusionant: Bizkaia i el seu millor moment de la història".

Aquesta comitiva ha arribat a Madrid per vendre 60 empreses i entitats financeres han conegut de primera mà la normativa tributària dissenyada per fer de Bizkaia un territori més competitiu, atreure talent i fomentar l'emprenedoria i l'R + D + I. En una roda de premsa, el Diputat General ha convidat a tothom "que gaudeixi d'aquest 2018 absolutament espectacular que tenim. Crec que no hi haurà un altre lloc al món amb la quantitat i el nivell d'esdeveniments que tindrem en Bizkaia aquest any."

contador