ep installacions dpozomurcia
Instal·lacions d'El Pozo a MurciaELPOZO

BRUSSEL·LES, 12 (EUROPA PRESS)

Les cadenes de supermercats Colruyt i Delhaize han retirat els productes d'ElPozo de la venda al públic als seus establiments i han anunciat que revisaran la seva cooperació amb l'empresa espanyola arran de les acusacions sobre maltractament animal.

Delhaize comercialitzava vuit productes de la marca ElPozo als seus establiments, mentre que Colruyt venia un únic producte, segons ha informat el diari flamenc 'Het Laatste Nieuws'.

"Com a resultat de les imatges escruixidores, s'ha donat avís a tots els nostres establiments que retirin aquesta referència específica de les prestatgeries amb efecte immediat", ha informat Colruyt en un comunicat.

El supermercat ha avançat que perseguirà el diàleg amb el proveïdor espanyol per "veure quins seran els propers passos en la col·laboració".

La cadena de supermercats Delhaize també ha obert una investigació per esclarir la situació i ha decidit retirar-ne els productes.

"La carn que està ja a les nostres botigues ha estat retirada de les prestatgeries amb efecte immediat. Els clients que vulguin, també poden tornar el producte", ha explicat el portaveu de Delhaize, Roel Dekelver, citat pels mitjans locals.

Tots dos supermercats belgues han fet aquest pas després de les polèmiques imatges del maltractament que reben els animals que van exposar l'ONG Igualtat Animal i un equip de 'La Sexta' després de colar-se en una granja a Múrcia.

En certes imatges del reportatge s'aprecien porcs desnodrits, malalts, animals morts en els mateixos corrals que els vius o porcs que es mengen als companys de gàbia.

Aquests supermercats ja havien suspès en el passat la seva cooperació amb els diversos escorxadors acusats d'abús animal en les localitats de Tielt i Izegem que va denunciar l'ONG Animal Rights.

contador