inditexcb3

Barclays pensa que el model de negoci integrat d'Inditex li servirà d'ajuda per mitigar l'impacte de la crisi derivada del coronavirus. Així s'ha pronunciat el banc britànic un dia després que el grup presentés els seus resultats. Precisament, en referència a aquestes xifres assenyala que l'entorn econòmic i el teletreball segueixen reduint la demanda, sobretot en la venda de les peces més cares, per la qual cosa considera que H&M està més ben posicionat en l'entorn actual.

  • 44,47€
  • -0,22%

El banc també creu que l'imperi gallec d'Amancio Ortega seguirà ampliant la seva quota de mercat a costa d'altres competidors més petits que no poden seguir una estratègia omnicanal, com és el cas del grup.

D'altra banda, Barclays destaca que els resultats financers del tercer trimestre del grup il·lustren la "força" del model de negoci de la companyia.

Inditex va obtenir un benefici de 866 milions d'euros durant el tercer trimestre del seu exercici fiscal 2020-2021 (entre l'1 d'agost i el 31 d'octubre), xifra que suposa un descens del 26% pel que fa al mateix període l'any anterior i del 13% a tipus de canvi constant, i va aconseguir un benefici acumulat de 671 milions d'euros durant els nou primers mesos de l'any fiscal (entre l'1 de febrer i el 31 d'octubre).

D'aquesta manera, la companyia deixa enrere els números vermells del primer semestre fiscal quan es va anotar unes pèrdues de 195 milions d'euros en un context marcat per l'impacte de la COVID-19.

El benefici acumulat dels nou primers mesos, un 75% inferior al d'un any abans, que s'ha situat als 2.720 milions d'euros, inclou una provisió per la conclusió del programa d'optimització presentat al juny.

Per la seva banda, les vendes del grup durant els nou primers mesos de l'exercici 2020 van arribar als 14.085 milions d'euros enfront dels 19.820 del exercici 2019, un 28,9% inferiors.

Durant el tercer trimestre es van situar als 6.052 milions d'euros, enfront dels 7.000 milions del 2019, xifra que suposa un descens del 14% respecte a un any abans (-10% a tipus de canvi constant), enfront de la caiguda del 31% del segon trimestre i del 44% del primer.

Les vendes en línia, per la seva banda, van créixer durant els nou primers mesos del seu exercici fiscal un 75% a tipus de canvi constant pel que fa al mateix període del l'any anterior, 76% al tercer trimestre.

Noticias relacionadas

contador