ep madrid espana a 29 de enero de 2020
Eduardo Parra - Europa Press

La presidenta de Banc Santander, Ana Botín, ha indicat que està treballant amb el sector de la construcció i l'Institut de Crèdit Oficial (ICO) per emprendre un programa de compra d'habitatge dirigit a joves, que permetria aconseguir una hipoteca de fins al 95% del valor de l'immoble.

  • 4,75€
  • -0,65%

En una entrevista amb el diari 'El País' publicada aquest diumenge i recollida per Europa Press, la presidenta de l'entitat financera ha explicat que aquest programa suposaria la creació de prop de 500.000 llocs de treball, la construcció de 150.000 habitatges i ajudarà "milers de joves a independitzar-se".

Segons ha explicat Botín, el programa consistiria en una col·laboració públic-privada amb l'ICO i empreses del sector immobiliari. Els joves només haurien d'aportar el 5% del valor de l'immoble i el Santander concediria una hipoteca pel 95% restant. Per la seva banda, l'ICO avalaria fins al 20% del préstec.

D'altra banda, respecte al programa d'avals públics posat en marxa pel Govern, la presidenta del major banc espanyol ha subratllat que és un model "provat" i que està "funcionant bé en general", encara que ha reconegut "algun problema puntual".

DONAR MÉS QUOTA D'AVALS AL SANTANDER

"Santander té una quota tota del crèdit del 18%, però en empreses és del 27% i ens n'han donat el 18%", ha criticat Botín. "Els bancs i el Govern estem col·laborant d'una manera molt positiva, encara que potser hagués estat més efectiu si s'haguessin atès les peticions per ordre d'arribada, com s'ha fet altres vegades amb les línies ICO i a països com Alemanya, i no per un sistema d'assignació de quotes", ha postil·lat.

La primera executiva de Banc Santander també ha confiat que l'entitat pugui recuperar a l'octubre el dividend. A recomanació del Banc Central Europeu (BCE), va haver de suspendre el pagament de dividends fins a, almenys, aquest mes, amb l'objectiu de mantenir el nivell més alt de capital possible.

LA SOLIDARITAT NO ÉS CARITAT

A nivell polític, Botín ha afirmat que, encara que la Unió Europea ha d'entendre que "solidaritat no és caritat", els països membres també han d'entendre que és necessari "ser responsables i fer tot el que calgui fer perquè les empreses sobrevisquin".

"Necessitem governs responsables (...) que entenguin que si no es dóna suport a les empreses, si no es generen beneficis empresarials, no podem tenir una economia social", ha assegurat, i ha afegit que "un esquema fiscal que no permeti mantenir i atreure a Espanya als millors emprenedors per a crear empreses del futur no val".

Noticias relacionadas

contador