• La primera retallada de tipus la va portar a terme el maig, i la baixada va ser fins l'1,75%
Australia flag

El banc central d'Austràlia ha retallat aquest dimarts els tipus d'interès a un mínim històric de l'1,5%, després que el passat mes de maig decidís dur a terme la primera flexibilització de la seva política monetària en un any i els rebaixés fins a l'1,75%. L'objectiu d'aquesta decisió és frenar un repunt de la seva moneda i aïllar a l'economia d'una possible deflació, segons Market Watch.

La baixada de tipus té l'objectiu de frenar un repunt de la moneda i aillar a l'economia d'una possible deflació

El governador del Banc de la Reserva d'Austràlia (RBA), Glenn Stevens, ha matisat que "la junta considera que les perspectives per a un creixement econòmic sostingut i l'encaminament de la inflació a la meta traçada en el futur millorarien si es relaxa la política monetària".

Llegiu també: Australia sorprende: recorta los tipos al mínimo histórico para evitar el riesgo de deflación

Stevens reconeix que si bé l'economia global segueix creixent però a un ritme menor que la mitjana, les condicions presenten dificultats per als mercats emergents i el ritme subjacent del creixement de l'economia de Xina sembla ser moderat, segons EFE.

La màxima autoritat de l'entitat es va referir a Austràlia i va assenyalar que els indicadors del comerç es mantenen més baixos que en anys recents, el creixement econòmic segueix a un ritme moderat malgrat la caiguda de les inversions empresarials i la inflació es manté baixa.

Les últimes dades d'inflació del trimestre, que va acabar al juny passat, mostren que l'índex de preus al consumidor es va elevar solament un 1 per cent, la qual cosa està per sota de la meta de 2-3 per cent fixat per l'ens regulador.

Llegiu més:

Cinco cosas que hay que saber de los tipos de interés negativos

Los tipos de interés actuales son los más bajos de los últimos 5.000 años

En directo | La Fed mantiene tipos en EEUU y reduce su previsión de subidas a medio plazo

El BCE baja los tipos de interés hasta el 0,00% y aumenta la cantidad destinada a la compra de activos hasta 80.000 millones

Una empresa china quiere comprar el 1% de la superficie de Australia por 289 millones de dólares

El primer ministro de Australia, Malcolm Turnbull, confirma su victoria en las elecciones

Ferrovial logra el control del grupo australiano Broadspectrum

contador