ep turistas asiaticoscompras
GLOBAL BLUE

Les qualificacions creditícies dels països africans són les que més podrien millorar a causa de les oportunitats demogràfiques i mediambientals a què s'enfronten els emissors sobirans, mentre que les qualificacions de l'Orient Mitjà i Europa Central i de l'Est són les més vulnerables a llarg termini, segons Scope Rating.

Aquestes conclusions sorgeixen en un moment en què els factors ASG són una àrea de creixent preocupació i de major rellevància per a les qualificacions sobiranes. Els factors es relacionen principalment amb aspectes estructurals a llarg termini que poden repercutir en el creixement econòmic d'un país i en la sostenibilitat de les finances públiques.

"Identifiquem diferències regionals significatives i de diversos nivells quan comparem les nostres qualificacions sobiranes actuals quantitativament implícites amb una avaluació basada únicament en els factors ASG. Això apunta a desafiaments i oportunitats potencialment diferents i rellevants per a les qualificacions, que amb el temps poden influir en les nostres decisions de qualificació", diu Alvise Lennkh, director d'anàlisi de finances públiques de Scope.

Scope ha analitzat la relació entre les qualificacions sobiranes indicades utilitzant el model quantitatiu de la seva metodologia sobirana i les puntuacions basades en el pilar ASG independent de la metodologia. Scope, la primera gran agència de qualificació creditícia que inclou explícitament un eix ASG en la seva metodologia de qualificació sobirana, atorga als factors ASG una ponderació del 20%, proporcionant una avaluació prevista d'aquests factors per les seves qualificacions actuals.

"No obstant això, en comparar la qualificació global amb les puntuacions específiques d'ASG per a 11 regions, podem identificar alguns dels possibles factors ASG a llarg termini que són rellevants per a les perspectives de les qualificacions sobiranes més enllà del cicle econòmic actual", afirma Lennkh.

Si s'analitzen els factors ASG individuals, Scope considera que els riscos de la transició representen un gran desafiament per a l'Orient Mitjà, mentre que, a l'Àfrica i Amèrica Llatina, les oportunitats dels recursos, si s'utilitzen de forma adequada, poden compensar en part els riscos financers i de transició. Els països asiàtics i de l'anglosfera (Austràlia, Canadà, Nova Zelanda, Regne Unit i Estats Units) s'enfronten a majors reptes mediambientals que l'eurozona.

"A l'àmbit social, l'augment de la despesa pública i el lent creixement relacionat amb la demografia -l'envelliment de la població- podrien ser un llast per a les perspectives creditícies a llarg termini de l'eurozona, l'anglosfera i la UE", afirma Levon Kameryan, analista d'Scope. Per contra, els països africans amb un alt percentatge de població activa jove podrien convertir aquesta oportunitat demogràfica en un factor rellevant per a la seva qualificació, sempre que els marcs i les polítiques de governança aprofitin adequadament d'aquestes oportunitats".

Les puntuacions de governança, un indicador crític dels nivells d'ingressos a llarg termini i, per tant, de la solvència, estan per sota de les qualificacions indicatives actuals per a totes les regions, excepte per a les economies avançades.

contador