angel estrada banco espana

La Comissió Executiva del Banc d'Espanya, a la sessió celebrada avui, ha acordat el nomenament d'Ángel Estrada García com a nou director general d'Estabilitat Financera, Regulació i Resolució. Aquest nomenament ha estat ratificat a continuació pel Consell de Govern del Banc d'Espanya. Ángel Estrada substitueix en el càrrec a Jesús Saurina, al qual tant la Comissió Executiva com el Consell de Govern han expressat el seu reconeixement per l'excel·lent tasca desenvolupada.

Ángel Estrada (Ponferrada, 1965) és llicenciat en Economia i Empresarials per la Universitat Complutense de Madrid i màster en Economia i Finances pel Centre d'Estudis Monetaris i Financers (CEMFI). Va ingressar al Banc d'Espanya al 1990 com a economista del Departament de Conjuntura i Previsió, i al 2002 va ser nomenat responsable de la Unitat de Mercat de Treball i Modelització Macroeconòmica, dins de la Direcció General de Servei d'Estudis. Entre 2004 i 2008 va ocupar el càrrec d'assessor econòmic a la Presidència del Govern, tornant al Banc d'Espanya com a responsable de la Unitat d'Anàlisi Sectorial i Polítiques Estructurals.

L'any 2009 va ser nomenat director general d'Anàlisi Macroeconòmica i Economia Internacional al Ministeri d'Economia i Hisenda, càrrec que va ocupar fins a 2012. En aquesta data va retornar al Banc d'Espanya, on ha estat successivament assessor d'Assumptes Internacionals (2012-2013), responsable de la Unitat d'Anàlisi d'Impacte de la Regulació Bancària (2013-2014) i coordinador executiu d'Assumptes Internacionals (2014-2018), abans de ser designat director del departament d'Estabilitat Financera i Política Macroprudencial, càrrec que ocupava en l'actualitat.

Noticias relacionadas

contador