ep rebaixes compres comer consum roba moda botiga preus ipc 20171214093601
Rebaixes, compres, comerç, consum, roba, moda, botiga, preus, IPCEUROPA PRESS

BARCELONA, 14 (EUROPA PRESS)

L'Índex de Preus del Consum (IPC) a Catalunya va augmentar quatre dècimes el passat mes de novembre respecte a l'octubre per la pujada dels preus de la moda, i la taxa interanual es va mantenir en l'1,9% segons dades fetes públiques aquest dijous per l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

En el conjunt d'Espanya, la inflació va augmentar un 0,5% el novembre respecte al mes anterior, i va elevar una dècima la seva taxa interanual, fins a l'1,7%, a causa dels preus de les gasolines i del gasoil per a calefacció.

Catalunya és juntament amb la ciutat autònoma de Melilla la regió d'Espanya amb una taxa interanual més elevada, mentre que en l'extrem oposat hi figura Ceuta, amb un taxa interanual d'un 1%.

A Catalunya, els preus que més han augmentat, i amb diferència, han estat els de el vestit i el calçat, que s'han disparat un 5,5%, mentre que els que més han baixat han estat els del cafè, hotels i restaurants, amb una caiguda de l'1,1%.

Per províncies, Lleida i Barcelona han tingut les inflacions més altes del novembre, amb un augment de cinc i quatre dècimes, respectivament, seguida de Tarragona, amb tres dècimes, i de Girona, amb dues.

Pel que fa a les taxes interanuals, Girona ha mantingut un 2,1%, Lleida continua amb un 1,9%, Barcelona escala una dècima fins a l'1,9% i Tarragona en puja dos, fins a un 1,8%.

contador